Gustul berii sta in sticla
septembrie 26, 2010
Nu sunt domnisoara de pension. Buna crestere mi-a fost predata in Salajan, poate de asta nu gasesc gustul berii scurs decat prin gura sticlei.
Relatia buze-sticla a interferat intotdeauna cu veleitatile mele de paharnic. Gulerul de bere dadea de fiecare data pe afara cand sticla simtea ca vreau sa o tradez cu un pahar ca cele din reclama de la Stella Artois. 2 degete de spuma ? Nici toate degetele de la mana nu-mi ajungeau sa masor spuma care acopera paharul pana il facea sa dispara.
Noroc ca m-a chemat Manafu la World Draught Masters sa vaza si ochiu’ meu care e tehnica. Am aflat ca de la turnatul in pahar pana la sorbitul efectiv al berii sunt 9 pasi, preferatul meu e de departe Taierea Capului, faza aia cand treci rapid un cutit peste buza paharului plin.
M-am intalnit cu prieteni, am baut o bere rece cu prietena Roxana, am stat frumos la poza pentru Piticu si am mai facut cunostinta si cu Arhi, dupa cum se vede in poza de mai jos :
Evenimente din astea sa tot fie !
septembrie 26, 2010 at 8:52 pm
Daca berea nu e calda si ai grija cand o torni (nu ca pe apa…), nu face spume de parca e reclama la Dero.
Nu stiu cum e cu numarul de degete la spuma, dar exceptand cazul in care doresti sa bei apa cu Dero (ca tot am pomenit conceptul), mai putin spuma nu strica.
9 pasi??? Cumparat, pus la rece, desfacut, turnat si baut – 5 pasi de la un capat la celalalt. :))
Nu e chiar vin de 10 ani sa o degusti…
septembrie 26, 2010 at 9:54 pm
:)) Nu, nu, e un procedeu mai complex. Sau cel putin prin el tre’ sa treaca barmanii care se bat pe premii:) La mine sunt trei pasi. Luat, destupat, baut.
Cat despre bere cu Dero, exista. Se cheama Alutus si fereasca Dumnezeu sa pui gura pe asa ceva:))