Istoria benzii desenate romanesti

Noiembrie 3, 2010


Believe it or not, avem si noi o istorie cand vine vorba de benzi desenate. Nu ne comparam cu belgienii si al lor Tin-Tin dar le avem si noi pe ale noastre.

Remember Cutezatorii ?

 

Mi-a picat in mana Istoria benzii desenate romanesti si bine ca s-a intamplat asa pentru ca altfel nu aflam ca primele aparitii au fost in 1891, deci avem o scoala de banda desenata de mai bine de o suta de ani.

Ma intreb, retoric evident, de ce nu pune nimeni accent pe chestii de genul asta ? Sarim toti cand e vorba de critici dar la capitolul laude, mi se pare ca le rezervam pentru propria persoana.

 

Rasfoind ditai almanahul am vazut cum a evoluat banda desenata din trecut pana acum. M-a amuzat banda asta de inceput, un fel de precursor al lui Simon’s Cat – varianta romaneasca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum nume ca Pisica Patrata – cel care de altfel a avut ideea de a face albumul- se alatura celor care creeaza banda desenata. In Romania insa, editorii nu dau doi bani pe albume care sunt cult in spatiul franco-german.

Sa nu ne mai plangem ca nu avem specialisti daca nu ii incurajam sa exceleze intr-un domeniu in care sunt profesionisti.

P.S mie imi placeau benzile desenate cu Mihaela dar si cele cu Pif si Hercule. Impartasim placeri comune ?

Reclame

5 Responses to “Istoria benzii desenate romanesti”

 1. catalin66ro Says:

  De impartasit, impartasim. De omuletul lui Gopo, cel mult premiat pe la festivaluri, isi mai aduce aminte cineva? Nu, ne „indopam” copiii cu stupizeniile de pe Animax si ne intrebam dupa aceea de ce au probleme psihice. Apropos, eu eram fan Rahan, dar ce-au facut acum din el e mai degraba rahat. Pacat…

 2. pietricel Says:

  Chiar ca Rahat, but hey ! Romania ist scheisse pe alocuri:)


 3. […] This post was mentioned on Twitter by Ada, andreea and andreea, andreea. andreea said: remember Cutezatorii ? http://ow.ly/340hX […]

 4. nexus Says:

  Animax e rau? :)) Vezi Bebe TV – doar te uiti si simti cum scade inteligenta si poate chiar dorinta de a trai…
  La noi nu a existat o „cultura” a benzilor desenate cum este la americani, de exemplu. Ca au fost vremurile potrivnice, ca a fost piata lipsita de resurse care sa permita suficienti cumparatori, greu de zis.

 5. scc Says:

  Istoria Benzii Desenate Romanesti e intr-adevar o capodopera in domeniu, menita sa arata tuturor ca avem totusi o traditie! si poate editurile (care reprezinta de fapt veriga lipsa in acest domeniu) mai prind curaj in a publica albume de bd.

  iar Rahan, fie el cum o fi (ca si calitate de print) important e ca EXISTA si ca se vinde, deci SE POATE!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: