Adio cazurilor de genul Moartea Domnului Lazarescu

Octombrie 1, 2010


Am un respect imens pentru Raed Arafat, singurul om, dupa parerea mea, care are ce cauta in Ministerul Sanatatii.

Atata dedicatie si proactivitate n-am vazut la nici unul dintre profesorii doctori care-si rostesc titulatura cu aroganta pe care si-au dobandit-o odata cu diplomele.

Cand mai aud si de propunerea prin care spera sa evite situatii ca cele in care oamenii mor in ambulanta plimbati de la un spital la altul, nu pot decat sa il aplaud.

Potrivit noului set de reguli, un spital care nu poate acorda asistenta medicala unui pacient, indiferent de motive, are obligatia de a gasi un alt spital care sa-l primeasca. Nu salvare, nu pacientul si nici rudele sunt responsabile cu asta ci medicul de la prima camera de garda la care ajunge pacientul.

Asta ca sa stiti cand va aflati in situatii din astea. Daca ne cunoastem drepturile, abia atunci le putem si cere.

Reclame

4 Responses to “Adio cazurilor de genul Moartea Domnului Lazarescu”


 1. este doar un prim pas… binevenit, dar insuficient si mi-e teama ca ineficient

  pe langa ca avem o penurie de medici care fac ture de 24-48 h, acestia vor mai trebui sa rezolve si probleme logistice… nu stiu ce sa zic pt ca nu imi dau seama exact cum functioneaza sistemul medical si cine ar trebui sa rezolve astfel de probleme

 2. pietricel Says:

  asa e, fug medicii pe capete. din cate l-am auzit pe Arafat, vrea sa reglementeze si asta si dupa ce ii specializeaza sa ii oblige sa stea 2 ani in serviciul respectiv. Ma bucur ca macar se gandeste cineva la asta.

 3. oTe Says:

  Parerea mea? In Romania, Sanatatea e ca un pacient tinut in coma de cativa ani buni, iar apartinatorii sunt in denialsi nu vor sa accepte ca it’s fucking over! Concluzia mea: fie shoseta magica, adica economii pentru spitale din Budapesta si Viena – sau moartea, preferabil in somn.
  Cu Arafat sau fara – tot coma profunda se numeste. Nu ar fi de mirare sa explodeze si aparatele care tin Sanatatea in viata, ca la Maternitatea Giulesti… As fi curioasa pe cine ar lua atunci Justitia in arest preventiv – tot o asistenta distrusa de sistem?
  Trist…

 4. pietricel Says:

  o asistenta care probabil regreta acum ca a ramas sa lucreze aici pe un salariu de mizerie, in loc sa fuga la Viena sau Budapesta. E trist, insa macar exista oameni care vor sa infiga o siringa cu adrenalina in Sanatatea asta. Poate mai misca un deget.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: