Enesco Re-Imagined

Septembrie 22, 2010


Albrecht Maurer sta, cat e de lung, inghesuit pe un scaun mic. Figura scheletica cu capul acoperit de fire blonzii se infasoara, se arunca si se rostogoleste peste vioara din care scoate sunete stridente. O tine in Si-uri, coboara in Do-uri si isi contorsioneaza instrumentul pana devin una.Om-arcus-vioara.

Nu imi imaginam ca Enescu poate avea ceva in comun cu jazz-ul. Am aflat miercuri la Odeon, unde m-au inundat acordurile de contrabas. Enescu si-ar fi facut ciorcarliile sa cante cu accent de New Orleans, daca s-ar fi nascut acolo.

Trupa adunata de Lucian Ban era de mare efect pentru publicul cunoscator din sala, eu aflandu-ma acolo din pura intamplare.

John Hébert, Mat Maneri (violă),Tony Malaby (saxofon tenor), Ralph Alessi (trompetă), Gerald Cleaver(tobe) şi Badal Roy (tobe indiene şi percuţie). Au cantat aproape 2 ore incercand sa-l reinventeze pe Enescu in varianta jazz.

Unora le-a placut, altii probabil ca au aplaudat din complezenta la spectacolul pe care Hotcity l-a recomandat ca fiind unul din cele mai bune de anul acesta.

Mie mi-a confirmat doar faptul ca, in materie de jazz, raman la varianta mainstream:)

Daca vreti sa simtit pe pielea voastra nu va ramane decat sa cumparati CD-ul. Spectacolul a avut o singura reprezentatie, pe care ma bucur ca am prins-o.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: