E loc de empatie la un jurnal de stiri ?

August 31, 2010


Pornesc de la mailul pe care l-am primit in urma cu cateva saptamani la redactie.

Nu este prima data cand tonalitatea cu care sunt anuntate stirile de dimineata ma surpinde. Ascultand stirea despre tragedia de la maternitatea Giulesti am fost din nou surprinsa sa constat aceiasi senzatie de lipsa de empatie pe care am mai experimentat-o si cu alte ocazii.

Am avut senzatia ca ascult stirile sportive in care numarul ar fi fost probabil goluri. Nu apartin domeniului mass media dar observ ca stilul Andreei Esca a marcat modul de prezentare al stirilor.

Concluzionand v-as ruga sa abordati un ton mai empatic si mai apropiat tonalitatii de zi cu zi. Cred ca in primul rand stirile sunt despre oameni si pentru oameni.

In profesia mea oamenii ma asculta pentru informatia pe care le-o dau. Tot jurnalul este citit pe acelasi ton. Neutru, calm, intr-un ritm pe care urechea sa-l inteleaga.  Poate m-am plafonat eu, poate sunt ramolita, nu stiu.  Asa ca va intreb pe voi : e loc de empatie la un jurnal de stiri ? Vreti sa simtiti lacrima aluia de citeste acolo de dupa microfon in glas si daca da, de ce ?

Reclame

3 Responses to “E loc de empatie la un jurnal de stiri ?”

  1. Florin Iepan Says:

    Ști, depinde foarte mult de cel ce privește știrile și mai ales DE CE!… spun asta fiindcă eu unul nu le urmăresc deloc, pentru simplul motiv că n-o să vezi niciodată o știre despre un om care L-a găsit pe Dumnezeu (știrile sunt construite pentru a mări popularitatea postului respectiv, nu pentru a informa despre lucruri care nu-i atrag pe oameni)… fiecare se așteaptă să găsească ceva la ele, iar în majoritatea cazurilor senzaționalul trezește cel mai mare interes… pe om îl atrage mai mult ura, moartea și întunericul, decât iubirea, viața și lumina… și nu de lacrimi duc lipsă știrile, nu de emoții, ci de iubire și înțelepciune!

  2. nexus Says:

    Mai mult de citit pe un ton monoton stirile nu prea vad ce poti face. Da, nu lasi impresia ca esti toata un zambet cand stirea include vreo nenorocire cu morti si raniti, dar pe de alta parte nici nu cred ca se poate astepta cineva sa fi „distrusa” la fiecare tragedie. E fi similar cu multe alte meserii: trebuie sa-ti pese, dar nu poti sa te lasi prada sentimentelor.

  3. pietricel Says:

    corect. asta cred si eu si ma si conformez.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: