Fericirea mi-a ramas captiva in Cantemir

august 22, 2010


Fericirea suprema, momentul ala  in care simti ca plutesti si ca intreg universul concura la starea ta de bine a durat 2 ani.

Am cunoscut-o intr-un apartament mizer in care puzzle-ul cu pereti cazuti era jocul fiecarei zile. Apartamentul construit in 70 si conservat ca atare pana in 2008 a fost prima casa dupa parasirea cuibului parintesc.

Au fost doi ani cu nu prea multi bani, doi ani cu chirii uriase si conditii precare. Doi ani in care am spalat blugii de mana si am degerat din cauza ferestrelor scorojite care nu tineau caldura in camera. Doi ani in care nu conta nimic din toate astea pentru ca serotonina imi invada toate celule si masca totul.

Intre timp fericirea s-a estompat odata cu cresterea nivelului de trai. Apartamentul daramat a fost inlocuit cu unul utilat si dotat, salariul a crescut si el,  escapadele prin strainataturi s-au inmultit si ele.

Fericirea a ramas insa prinsa intre peretii celor doua camere scorojote din Cantemir.  Privesc cu jind usa balconului deschis spre bulevard in speranta ca o conving intr-o zi sa ma urmeze.

Reclame

One Response to “Fericirea mi-a ramas captiva in Cantemir”

  1. nexus Says:

    Pe langa serotonina posibil sa fi fost si putina endorfina.
    Fericirea, din nefericire („pun intended”), nu este data de locul in care te afli sau cati bani ai in cont/pe card/in portofel.
    Fericirea este data de momentele petrecute alaturi de cineva si, cat mai ai persoana alaturi, poti regasi si fericirea.
    Doar ca trebuie sa nu uiti niciodata asta – mereu se gasesc scuze (munca, stres, oboseala, obligatii etc) sa petreci mai putin timp, dar la fel de bine poti ignora tampeniile considerate de altii „esentiale” si sa incerci sa te bucuri de propria viata alaturi de persoana de langa tine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: