Obuz in varianta deco

iunie 28, 2010


Dintotdeauna omenirea a folosit obuzele in scopuri distructive. Au ras tot in calea lor : cladiri, monumente istorice, vapoare, submarine, paduri, oameni, animale.

E bizar cum de nu ne-am gandit ca pot fi folosite cu succes chiar si pe timp de pace. Noroc cu gigeii astia doi ca altfel nu as fi sesizat utilizarile decorative pe care le poate avea un obuz. Se vede ca nu am aprofundat cum trebuie estetica uratului, altfel cu siguranta as fi inceput sa imi decorez camera cu tot felul de obuze, mortiere sau grenade pe care puteam sa le port,evident, pe post de cercei.

Nu pot insa sa nu ma intreb ce ar fi facut domnii astia doi cu obuzul de din 1885 pe care dupa ce l-au cumparat dintr-o piata de vechituri l-au mai si transportat cu Eurostarul, el fiind activ.

PARIS (MEDIAFAX) – Doi turişti, care au cumpărat dintr-o piaţă de vechituri un obuz decorativ datând din 1885, au provocat întârzierea cu o oră a traficului Eurostar, duminică după-amiază, după descoperirea de către vameşii francezi a dispozitivului exploziv, au declarat surse din cadrul poliţiei, citate de AFP.

Cuplul a cumpărat în cursul dimuneţii un obuz decorativ datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea de la piaţa de vechituri din Saint-Ouen, în nordul Parisului.

Descoperind obuzul în bagajele lor, forţele de ordine au evacuat imediat terminalul Eurostar din Gara de Nord din Paris. Geniştii au intervenit imediat, a constatat un jurnalist al AFP aflat la faţa locului.

După o întrerupere de o oră, circulaţia Eurostar a fost reluată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: