Natura unspoiled – noul brand de tara

Iunie 21, 2010


Romania isi schimba brandul turistic mai ceva ca Udrea gentile – acum nu mai poate ca are credit de 3 miliarde, dar sa trecem peste asta.

The Land of choice, care n-a facut decat sa sperie turistii straini anul trecut, dupa cum o arata si cifrele, trece printr-o metamorfoza Kafkiana. Nu se transforma din omida in fluture ci ramane la stadiul de larva, obligatoriu verde – asta e culoarea centrala a noului brand turistic ce se lanseaza saptamana asta.

Natura sălbatică, neatinsă de civilizaţie – o cercetare facuta in 8 tari arata ca prin asta e competitiva Romania.

Concluzia a fost trasa dupa cercetarea facuta de spaniolii care ne fac brandul, cercetare facuta in 8 tari care ar putea furniza turisti pentru Romania.  Cu Austria, Franta, Germania si Italia sunt de acord cunosc straini care vin aici in vacanta si pentru afaceri ce nu pot sa inteleg este cum de au ajuns „expertii spanioli” la concluzia ca rusii, ungurii, englezii si mai ales americanii ar vrea sa vina in vacanta la noi ca sa haladuie pe dealuri si campii. Come on, pentru americani Europa e o tara in sine si are capitala la Paris…

Ma intreb unde gasiti  voi natura neatinsa de civilizatie cand pe rauri si paraie plutesc pet-uri si ajungi sa gasesti in salasul ursului un sul de hartie igienica si trei ambalaje de ciocolatele ?!

A, daca mergem pe natura uspoiled sa bagam si o sticla, doua,trei de Splendoare in iarba ca doar se pliaza pe domeniu:)

Intrebati intai ONG-urile de mediu si pe urma vedeti unde ii puteti plimba pe turistii straini. La oras nu, la sat nu, e cam greu sa faci turism intr-o tara in care pana si locuitorii cauta sa plece prin vecini. Poate ar trebui sa ne axam pe turismul de tranzitie..

Da’ un cantecel ne bagati si anul asta ? Ca sa imi pregatesc Ipodu’ si sa rad cand plec in vacanta pentru a contribui la incasarile din turism in Muntenegru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: