You do the math

Iunie 15, 2010


Privesc din ce in ce mai multe lucruri din prisma liniutelor trasate pe rigla. Fie ca e vorba de talia mea, de lungimea unei fuste si de efectul pe care il are in fata privitorilor, toate sunt vazute in centimetri. In primele doua categorii tind spre mic, in ultima total invers.

//

Vei spune ca marimea nu conteaza, dar cel mai des se dovedeste cat si cum conteaza, in orice fel ai privi situatia.

De sute de ani s-a descoperit ca frumusetea femeilor, si aici vorbim de cea exteriora, nu tine nici de ochii negri de ambra, nici de buzele carnoase stil Angelina Jolie si nici macar de nasul mic si delicat, sau sprancenele prefect arcuite.

Evident, sunt importante, dar fac parte de fapt dintr-un angrenaj mult mai complex in care toate se imbina ca rotitele unui ceas elvetian.

Estetica sta de fapt in proportii. Mi-a luat mult timp sa ma acomodez cu adevarul asta. E dificil de acceptat ca tot stiintele exacte se combina ca sa iti faca inima sa vibreze la frumos. Frumusetea e de fapt o combinatie de proportii.

Nu e o noutate. Doar proportia de aur a fost descoperita pe la sfarsitul anilor 1400, de matematicianul Luca Pacioli. El este cel care a descoperit conexiunea dintre numarul de aur (1,61 pentru cunoscatori) si frumusetea exprimata in picturi. Omul Vitruvian al lui Leonardo da Vinci face referiri la proportiile ideale ale corpului, la fel “Mona Lisa” si “Madona intre stanci” sunt pictate respectand raportul de aur.

Inapoi in perioada contemporana, un studiu efectuat de Universitatea din Gdansk arata cum trebuie sa arate femeia si barbatul in varianta perfecta.

Formula secreta se afla aici.

Reclame

One Response to “You do the math”

  1. nexus Says:

    Trecand peste comentariile directe (chiar grobiene…), pot spune ca poti obtine tot felul de idei „matematice”, dar in final conteaza ce iti place tie.
    Un exemplu: din articol rezulta ca Naomi Campbell e „femeia perfecta” ca aspect, dar mie mi se pare… neinteresanta, ca sa fiu totusi dragut.
    Si Pacioli a fost calugar asa ca a avut mult timp sa faca niste conexiuni inexistente. :))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: