Intrare in Rai se plateste in rate

Iunie 4, 2010


Asa zice Patriarhia sustinand sus si tare ca aceasta „Criza financiar-economică actuală este rezultatul unei profunde crize spirituale şi morale care poate fi depăşită prin sporirea credinţei, a rugăciunii şi cooperării pentru a finaliza un lăcaş de cult care adună oameni în iubirea şi lumina Preasfintei Treimi, învăţându-i să se respecte şi să se ajute reciproc.”

Cred ca Obama isi trage pumni in cap ca n-a avut asa solutie la indemana cand a izbucnit criza in State.  De-ar fi stiut ar fi tras si el niste Catedrale ale Mantuirii Neamului de-ar fi lasat lata orice criza.

Cu alte cuvinte Patriarhia spune ca problemele economice vin tot din sufletul pacatos al omului pierdut in epoca asta consumerista, omul care si-a intors fata de la Biserica si implicit de la bagat bani in cutia milei. Dar oile negre sunt asteptate acasa cu bratele deschise. Unde acasa se proiecteaza in viitor intr-un ditai lacasul in care incap 5 mii de oameni stransi manunchi. Pai va dati seama daca aia 5 mii ar da fiecare cel putin un leu cati bani s-ar strange pentru mantuirea sufletelor si buzunarul popilor ?

In capitala cu biserici la tot pasul Catedrala Neamului tine musai sa se ridice. Dar pentru asta e nevoie de sacrificii tot din partea credinciosilor care trebuie sa plateasca ratele la imprumutul de 200 de milioane de euro pe care il face Patriarhia.

Apelul la solidaritate intre crestini e o strategie ipocrita. Aceiasi crestini sunt pusi acum in situatia de a plati o rata pentru un lacas de cult de care nu se stie daca vor apuca sa se bucure. Tot ei trebuie sa plateasca ratele astea din salariile si pensiile taiate de Guvern. Dar vorba Patriarhiei „daca tot mori macar sa o faci fericit”, unde fericit = sarac lipit, contributor la ratele pentru lucrarile de constructie, dator vandut si lihnit dar implinit spiritual. Ia mai zbarci de-aici!

Eu nu accept sa-mi platesc in rate intrare in Rai ! Tind sa cred ca Dumnezeul meu este unul al iubirii care conditioneaza intrarea in Rai in functie de faptele din timpul vietii  si nu de contributia materiala la ridicarea unor ziduri care rasuna a gol.

Anunțuri

One Response to “Intrare in Rai se plateste in rate”

  1. nexus Says:

    Daca e vorba de murit fericit, sa ne arate ei cum e si, cand toata sleahta de jeguri o sa fie moarta, vom reflecta atent la sugestiile lor. ;;) Post mortem te ia lumea mai in serios. Sau poate nu! :))
    Cad gramada lacase de cult vechi de secole si taraturile vor „complex de business” pentru patriarhie. Si mai vor sa nu-i ia dracu’… doar una din doua se poate…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: