Casa Poporului : Cea mai frumoasa cladire din Bucuresti ?

mai 26, 2010


Traim in tara orbilor. Numai asa imi explic cum de 35 la suta dintre bucuresteni nominalizeaza Casa Poporului cand sunt intrebati care e cea mai frumoasa cladire din Bucuresti.

Un colos gri infipt pe-un deal – asta inseamna frumos ? In cazul asta ma intreb cum arata persoanele din viata lor, daca fac astfel de aprecieri. Ma rog gusturile nu se discuta, dar macar se pot cultiva.

Oare ce criterii estetice au luat in considerare cand au nominalizat-o ? Sau poate confunda frumusetea cu impozanta sau o nominalizeaza datorita renumelui ?

Studiul facut de SNSPA arata ca intrebaţi care ar fi principalele trei locuri din oras pe care le-ar arata oaspetilor straini jumatate dintre bucuresteni au rsspuns ca i-ar invita sa vada in primul rand Casa Poporului, urmata de Parcul Herastrau si abia mai apoi i-ar  duce in Centrul istoric al Bucurestiului si la Muzeul Satului.

Daca as avea de plimbat straini prin Bucuresti, Casa Poporului e ultimul loc in care i-as duce. Le-as arata-o doar asa ca sa o puncteze, sa faca o poza cu una din cele mai mari cladiri din lume.  Singurul loc din Palatul Parlamentului cu care rezonez e Muzeul de Arta Contemporana – asta da e si frumos si emblematic pentru o Romanie moderna.

In rest le-as arata Bucurestiul meu care isi oglindeste frumusetea in fatadele caselor din spatele Facultatii de Medicina.  I-as duce la Palatul Bragadiru, ascuns printre ruine in apropierea Casei Poporului si i-as plimba prin Gradina Icoanei si in gradina interioara de la  Scoala Centrala – alta cladire superba.

Bucurestiul e un oras frumos daca stii cum sa-l intorci pe toate partile si sa il descosi bine:)  E frumos noaptea cand te plimbi pe sub tei, e frumos ziua cand te pierzi in marea de oameni invalmasita la semafor. E frumos pentru ca are targuri colorate si oameni faini, daca stii unde sa ii cauti.  E frumos nu pentru ca m-am nascut aici ci pentru ca l-am modelat asa cum am vrut si imi ofera oportunitati  la tot pasul.

Cu ocazia asta am raspuns si lepsei de la Chinezu.

3 Responses to “Casa Poporului : Cea mai frumoasa cladire din Bucuresti ?”

  1. LeneBarbie Says:

    Casa Poporului este clar o cladire emblematica a Bucurestiului, toata lumea vestica si nu numai a auzit de marele colos ceausist. Poate de aceea a fost votata sus in top, ca e pana la urma prima care iti vine in minte, din nefericire…

    Si mie imi place Gradina Icoanei, mi’am petrecut 3 ani de facultate in parc si am zis ca daca mi’as dori vreaodata sa mai locuiesc in Bucuresti as vrea o casa in Piata Lahovary 😀

  2. pietricel Says:

    @LeneBarbie : daca gasesti o casa acolo, let me know. S-ar putea sa o vanam pe aceeasi 🙂


  3. […] sa fie inteles pe de-a intregul de catre cei care nu sunt de aici.Si imi confirma cumva teoria si Pietricel care scrie foarte frumos despre Bucuresti.  Eu il stiu, il simt, il respir, il traiesc! Poate sunt […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: