Tacere in Saptama Diversitatii

mai 18, 2010


In purul stil traditionalist „daca nu vorbim despre, nu exista” Gay Fest 2010 a inceput in soapta. In afara de vreo doua trei articole prin presa care au anuntat evenimentul in linii largi, au mai aparut o salba de comentarii mitocane izvorate din suflete de macho inraiti si atat.

They keep it low, ca sa „nu deranjam”.  Satula de toate zoaiele superficiale am decis ca e cazul sa vedeti si partea luminoasa a situatiei. De ce nu vorbeste nimeni decat la modul peiorativ despre minoritati ? Cred ca homofobia se trateaza printr-o abordare diferita a situatiei. Asa ca m-am gandit sa incep cura de dexintoxicare postand in fiecare zi cate o stire de bine despre minoritati. Fie ca e vorba de Gay, Romi, iubitori de catei, de pisici, de marmote, pasionati de tirbusoane, amatori de mers cu trabantul sau mai stiu eu ce.

Si pentru ca suntem totusi in SAPTAMANAAAA DIVERSITAAATIIII o sa zbier cat pot eu de tare.

Asadar va prezint prima stire pozitiva din ciclul cura de dezintoxicare, stire care vine de pe fluxul Mfax.

Un premiu pentru pelicule cu teme care se referă la comunitatea gay va fi acordat pentru prima oară în istoria Festivalului de Film de la Cannes (12 – 23 mai) în 2010, distincţia urmând să fie decernată în penultima zi a evenimentului, informează AFP.

Premiul va fi acordat la iniţiativa site-ului yagg.com.

Festivalurile de film de la Berlin şi Veneţia acordă deja un astfel de premiu, de aproape 20 de ani.

O astfel de distincţie recompensează un film care îşi aduce contribuţia la înţelegerea comunităţilor de persoane gay/bisexuale sau transsexuale. Iniţiat de Olivier Ducastel şi Jacques Martineau, realizatori ai filmelor „Jeanne et le garçon formidable” şi „Queer Palm”, premiul va fi acordat unui film care se va distinge în acest sens în orice secţiune a festivalului.

Juriul care va decide câştigătorul acestui premiu este compus din reprezentanţi ai festivalurilor de filme gay din Paris, Lyon şi Londra şi din jurnalişti ai publicaţiilor Première, Têtu, Les Inrockuptibles, Screen International şi Studio Ciné Live.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: