Salonul din autobuz

aprilie 19, 2010


Spitalul ambulant 335 isi culege pacientii din statii. Care mai bolnav la cap, care mai cu probleme de asudita cronica – toti se imbulzesc in salonul prevazut doar cu scaune, cam ca in reclama aia cu licitatia din spital.

Numai ca aici nu se liciteaza cu bani, nici cu bilete de RATB – care apropos urmeaza sa fie inlocuite cu niste cartele, dupa cum m-a informat o doamna de la casa de bilete.

Ne miscam haotic in mirosul infernal de salon in care glandele sudoripare ale unora inhiba secretiile salivare ale altor cativa prost-inspirati care s-au gandit sa infulece o shaworma pe drum.

Miroase ca la spital, cu exceptia spirtului, dar asteptam cat de curand un alcoolic falit. Sigur nu ne va dezamagi.

Ne agatam cu disperare de barele din salon la care suntem conectati ca la copacelul cu perfuzii. Broboane de sudoare ni se tarasc pe frunte cu raceala unui melc. Ne-au trecut deja in sectia de boli psihice si ne leganam in stanga si in dreapta in ritmul cersetorului care ingaima un „mamelor din toata lumea”.

Ma uit in jur, nu vad nici o mama. Doar controlori, care-s ciuma, nu muma. Cel putin asa imi apar mie prin ceata alburie ce mi se lasa pe creier din cauza vocii stridente care urla langa mine la telefon.

„Hai, fataaaa ! Seriooos ?” spune ea cu burtile care i se revarsa pe sub centura care abia mai face asaltului de grasimi saturate. Meshele ii zboara in curentul de langa fereastra direct in fata mea, setate pe mod asfixiere.

O doamna in halat alb se indreapta catre mine, sau are un palton. Am un vertij…noroc ca sunt in salon si nu in bus. Sau era invers si ar trebui sa ma ingrijorez. Cui ii dau spaga doctorului sau controlorului ?

One Response to “Salonul din autobuz”


  1. […] Isi ia cu dansa un carnetel si un creion. Si pe o prietena buna, cu experienta in radio, susnumita Little Stones. Care o asigura pe cireasa ca totul va fi bine si sa nu-si faca griji din asa […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: