Axis Mundi variana Opresciana : verdeata flotabila-ziduri pt graffiti-autostrada suspendata

Martie 22, 2010


Domn doctor asta cu veleitati de vizionar devine din ce in ce mai penibil. Autostrada suspendata a ramas de mult in aer, acum se ocupa de mediul acvatic. De cand i-au crescut dintii ii vin idei din ce in ce mai desucheate.

Laudabila initiativa de a curata malul Dambovitei si de a pune verdeata flotabila, nu spun ca nu. Dar te gandesti putin cum vor arata boschetii de apa plini de mizerii ? Nu trece zi in care sa nu vad pet-uri plutind pe micului rau care scalda capitala si in care se scalda puradeii. Va fi locul perfect pentru punerea la uscat a diverselor obiecte de imbracaminte personala. Sunt aproape gata sa pun pariu ca in scurt timp verdeata flotabila va deveni uscatorie pentru fustele inflorate, baticurile cu banuti de aur si chilotii puradeilor.

In conditiile in care trotuarele sunt la fel de murdare si dupa ce au trecut maturatorii prin zona, cine va mai avea grija si de malul Dambovitei? In dulcele stil romanesc verdeata flotabila va fi trantita pe locul respectiv si va actiona in acelasi timp ca plasa pentru blocarea mizeriilor, a cartoanelor si a celorlalte vietuitoare din apa.

Acelasi Sorin Oprescu in infinata-i intelepciunea imi demonstreaza ca habar n-are cu ce se mananca graffiti-ul si ce inseamna el. Ce altceva as putea intelege cand ne zice ca vrea sa amenajeze niste spatii speciale pentru dat graff-uri. Daca vreunul din consilieri i-ar fi facut o scurta documentare l-ar fi ajutat sa inteleaga exact unde se afla linia fina dintre graffiti si vandalism. Asadar, domnule Oprescu daca aruncati un dinte ochi pe wikipedia veti vedea ca

Graffiti este un termen general referitor la inscripţii caligrafiate sau imagini pictate sau gravate pe pereţi sau alte suprafeţe publice sau private, care nu sunt destinate acestui scop. Când este făcut fără consimţământul proprietarului, constituie vandalism (care este ilegal). Graffiti a existat încă din antichitate, în perioada Greciei antice şi a Imperiului roman. Cu cat locul este mai privat, mai ilegal, cu atat este o performanta mai mare sa il faca. Din aceasta cauza o sa gasim o gramada de greffiti-uri in statile de metrou/autobuz. Graffiti-ul nu e doar un simplu text ci este un desen care trebuie sa fie cat mai complicat si mai diferit de altele.

Wikipedia

Asa ca daca va apucati sa mai bagati banii si in ziduri speciale pentru graff-uri nu va osteniti, nu o sa scrie nici dracu pe ele, sau ma rog cei care stiu meserie. Imi imaginez cum ar arata un Bansky regulamentar. Not good, anyway pentru ca pe peretii dati, prin absurd de primarie, imi imaginez ca nu poti desena ce-ti trece prin cap. Iata un exemplu, tot de la Bansky

Imaginati-va numai ce scandal ar face extremistii, politistii si ultra-religiosii la vazul unui graff similar pe peretii pusi la dispozitie de primarie.

Domnule Primar inteleg ca vreti sa creati acest axis-mundi, Zidul pentru graffiti care sa lege  verdeata flotabila de autostrada suspendata. Dar va rog, putin respect!

Anunțuri

One Response to “Axis Mundi variana Opresciana : verdeata flotabila-ziduri pt graffiti-autostrada suspendata”

  1. nexus Says:

    Bine ca intre timp se inmultesc maidanezii (paradoxal) ca iepurii, dar macar vom aveam un cacat de cai verzi pe pereti. Ma rog, verdeata plutitoare si ziduri pentru toti cvasi-artistii care doresc sa scrie in mod frumos mesaje gen „ionel + marioara = love” sau chestii viu colorate si fara noima (sa fim seriosi – cate graffiti cu mesaj real ai vazut la noi?). Desi ideile de „verde” si „zid” mi se par mai bine prezentate in varianta mea.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: