Teoria lui „trebuie sa”

Martie 4, 2010


sunt zile in care abia tarasc din pat si nopti in care astept rasaritul doar ca sa vad cum se ridica soarele de dupa dealul vacarestilor. Zile in care vibrez la cea mai mica adiere de primvara si momente cand nu ma poate misca nici cea mai adanca drama.

Cineva mi-a spus odata, de mult, ca sunt intempestiva ca o furtuna de primavara. Ma entuziasmez la fel de repede pe cat ma enervez, tip cu tonul rapaielii pe care o are ploaia pe un acoperis de tabla si ma calmez in acelasi rimt.

Urasc ipocrizia, acel „trebuie sa” autoimpus de ochii lumii. Nimeni nu „trebuie sa” nimic. Pentru ca daca prin compromisurile pe care le faci incepi sa te autodesconsideri si odata cu asta iti pierzi si picul de self-esteem ramas.

Nu „trebuie sa” ma comport intr-un fel doar ca sa plac cuiva la fel cum nu „trebuie sa”  tac doar pentru ca asa se cuvine.

Propun eradicarea lui „trebuie sa”  si „asa se cuvine/cade” si ceva imi spune ca sunteti de acord cu mine, chiar daca inca nu o aratati.

Singurul „trebuie sa” pe care il accept spune ca „trebuie sa am grija de mine”. Ceea ce fac aici in Jurnalul meu de Slabiciuni.

Reclame

One Response to “Teoria lui „trebuie sa””

  1. nexus Says:

    In functie de cum stai cu nervii, nici macar nu „trebuie sa” ai grija de tine. In ziua de azi cam orice nu ai/ai manca sau face are o „contraindicatie” sau o „recomandare”.
    Cat timp ceea ce vrei sa mananci/faci NU prezinta consecinte grave pe termen lung… spor la treaba!
    „Trebuie sa” este excelent de ochii lumii, aceeasi lume care e indisponibila cand ai tu nevoie de ea. So fuck it – just do it! (Nu, nu e un indemn sa fugi in primul magazin Nike… desi ma tem ca totusi o sa faci si asta…)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: