Romani, nu va preumblati in trenuri frantuzesti

Februarie 23, 2010


Sau daca va tine buzunarul si insistati sa o faceti, macar vorbiti in alta limba. Si albaneza e buna, de fapt orice in afara de romana. Mai mult, incercati sa evitati sa va asezati in TGV-uri sub placutele care avertizeaza ca romanii fura bagaje.

PARIS (MEDIAFAX) – Un afiş cu antetul companiei franceze de căi ferate, SNCF, postat într-un tren TER din Midi-Pyrenees timp de o săptămână, avertiza în legătură cu prezenţa românilor, sugerând că aceştia sunt hoţi de bagaje şi îndemnând la semnalarea „faptelor românilor” către autorităţi, relatează site-ul Rue89.

Afişul respectiv a fost descoperit de un scriitor din regiune, Mouloud Akkouche, în timpul unei călătorii între Foix şi Toulouse, care l-a trimis site-ului Rue89.

„În ultimele săptămâni, românii au produs îngrijorare. Într-adevăr, au fost constatate numeroase furturi de bagaje. Vă cerem să fiţi mult mai atenţi. De asemenea, toate faptele românilor trebuie semnalate către PCNS” (organismul pentru securitate naţională în cadrul SNCF), scria pe afiş, care indica şi un număr de telefon, relatează site-ul francez, citat de postul de radio Europe1.

SNCF a prezentat scuze, anunţând că „o anchetă este în curs”, iar serviciul de comunicare al companiei în Midi Pyrenees a admis faptul că „nota a existat, într-adevăr”.

Data viitoare poate apar afise cu portretul robot. „Daca va intalniti cu niste omuleti prea amabili, care se ofera sa va ajute cu bagajele si vorbesc o fraceza ciudata cu terminatii multiple in – ion gen furculision, bagajision, portofelision, ALERTATI AUTORITATILE! Nous vous remercions”.

Anunțuri

One Response to “Romani, nu va preumblati in trenuri frantuzesti”

  1. nexus Says:

    Multi s-au simtit ofensati – eu doar sunt scarbit. Nu de francezi pentru ca nu e vina lor. Primii pe care i-au vazut (si continua sa ii vada…) au fost cetatenii „rromani”… Ar trebui sa fie problema lor sa faca diferente intre o varianta si alta de romani?
    Tu ai sta sa faci astfel de analize daca ai vedea un val de oameni din alta tara care vin si te inghesuie la cersit si furat? Nu prea cred pentru ca, asa cum ziceam, nu e treaba ta – ERA problema autoritatilor din tara lor de origine sa verifice la granita cine iese „peste” sa le faca „reclama”.
    Cum la noi, si inainte de intrat in UE, erau puhoaie de „rromani” care zburau spre Vest… sa le multumim „conducatorilor iubiti” si lingailor nenorociti care au pupat posterior de UE si i-au scos drept „oropsiti ai sortii”…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: