Coloana vertebrala de jurnalist

Noiembrie 6, 2009


Din ce in ce mai des ma lovesc de reprosuri aruncate jurnalistilor referitor la modul in care isi practica meseria. Multi critica din banca lor articole scrise la comanda mogulilor si sustin sus si tare ca mai degraba ar parasi corabia decat sa isi indoaie putin coloana si printre osanale sa scrie articolul respectiv. Majoritatea nu este insa formata din oameni de presa. Este evident mult mai comod sa iti dai cu parerea din pozitia de observator decat din cea de actor. Colega mea de la master s-a lansat intr-o astfel de argumentare aruncand cu noroi in toti jurnalistii care scriu cum nu i se pare ei ca ar trebui. Cei despre care crede ea ca ar face concesii. Si in discursul ei utopic ne explica faptul ca nu intelege cum ar putea accepta cineva sa scrie un lucru impus. E a mia oara cand ma lovesc de astfel de reactii. Nimanui nu ii convine sa ii stearga pantofii lui X sau lui Y si imi imaginez ca frustrarile cu care te confrunti ca jurnalist in cazuri de genul asta sunt uriase. Numai ca nu prea gasesti cale de mijloc. In viziunea ei idealista lucrurile sunt albe sau negre. Fie iti negociezi clauze speciale la angajare – yeah, right ! Cine poate impune asemenea conditii venit de pe bancile facultatii ? Fie te revolti si pleci daca esti obligat sa scrii ceva cu care nu esti de acord. Din nou – yeah,right ! Do that cand trebuie sa te gandesti la chirie, rata la masina si vacanta.

Subiectul este unul foarte delicat. Pana acum nu m-am lovit de asemenea situatii dar pot  gestiona cazuri de genul asta prin tratative, evident:)

Colega mea este la masterul de comunicare politica. Imi pot da seama de pe acum cum vor arata campaniile de marketing politic pe care le va crea. Cu aplicabilitate zero in realitate.

 

Anunțuri

2 Responses to “Coloana vertebrala de jurnalist”

  1. nexus Says:

    Poate nu se referea la cei care scriu de nevoie, ci la cei care scriu cu „mare aplomb” – stil Vadim poezii Ceausestilor.

  2. pietricel Says:

    no. no. a facut referire exact la cei care n-au de ales si accepta sa fie exploatati in halul asta din motive materiale.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: