Seminte sparte la usa Comisiei Europene

Octombrie 19, 2009


E deseori dificil sa fii nationalist cand compatriotii cu care te nimeresti prin strainataturi te fac de rusine, de-ti vine sa te ingropi sub asfalt.

La inceputul lunii,la DG Regio la Bruxelles mare receptie mare cu invitati din toata Uniunea. Ferchezuiti, oamenii se pierdeau intr-o mare de costume in fata unei scene pe care se canta jazz.

Probabil pentru a iesi in evidenta un domn bine, se plimba printre invitati in puloverul sau galben scamosat etalandu-si zambetul de tip „trei dinti pauza, al patrulea de aur”.

Ghiciti in mai putin de trei secunde nationalitatea personajului si daca sunteti atat de perspicace poate imi explicati si cum functioneaza regulile atractiei intre romanii de peste granita care se intampla sa fie in aceeasi camera.

Auzind franturi de romana, omul si-a facut loc culegand din mers rulouri cu caviar de pe tavile ce se preumblau la discretie prin camera si s-a infiintat cu zambetu-i inconfundabil in fata noastra. „Un ONG-ist de la Vaslui” – ni s-a recomandat explodand de fericirea de a intalni altii ca el. Lingvistic vorbind. Sau nici macar asa.

Piesa de rezistenta a venit o data cu dorinta lui netarmuita de a ne uimi. Si a reusit, dupa ce a scos un pumn plin de seminte pe care si-a manifestat dorinta de a le hali pe loc. In mijlocul receptiei, cu scopul de a impresiona. Am reusit sa-l impiedicam.

Si-a regasit bucuria tarziu in noapte, scuipand extaziat cojile in fata vitrinelor in care fete, la fel de romance ca noi, isi vindeau trupul doritorilor de senzatii tari.

Din fericire, plata in seminte nu era acceptata.

Reclame

6 Responses to “Seminte sparte la usa Comisiei Europene”

 1. Monica Says:

  :(((((((((((( sau :))))))))))))! inca nu mi-am revenit!

 2. nexus Says:

  „D-asta e bune ONG-urile”… ca treaba nu prea vad sa faca, dar acolo o vila, un Mercedes, un laptop, un mobil… ca trebuie sa aiba ONG-ul sediu, mijloc de deplasare si posibilitate de comunicare, nu?

  Un exemplu stiut de toti – „4 labe” (si la propriu, si la figurat). Exceptand „show” nu au facut nimic. Si nu se chinuie sa manance seminte pentru „impresie artistica” – au prins deja fondurile. :))

  (Traducerea adevarat e „4 labe”, nu „4 labute” cum o dadeau pe la TV sa atinga „sufletele sensibile” ale prostilor poate mai iau un ban.)

  • pietricel Says:

   @ mihnea : mersi ! cum spuneam, textele bune se scriu la nervi. Trebuia sa il vezi pe „domnu’ ONG”-ist. Imi imaginam cum merge cu proiectul in dinti sa ceara fonduri structurale. Ioi.

 3. Mihaela Says:

  Ha-ha! Eu am privilegiul (bruxellez) de a fi auzit povestea semintelor scuipate la CE si la vitrine inainte de a o citi! Am savurat-o deci de doua ori:)

 4. pietricel Says:

  @ Mihaela sper totusi ca nu te lovesti prea des de de-alede-ai nostrii, iesiti din pestera via Bruxelles. 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: