Dam week-end prelungit la Paris !

Octombrie 19, 2009


Parisul e singurul oras in care m-as muta fara sa ezit. In a blink of an eye. In lumea asta mare pe care am batut-o cu piciorul nici un alt oras nu mi s-a lipit mai mult de suflet.

Dincolo de aerul boem emanat de sutele de cafenele ingramadite ciorchine la colt de strada, Parisul e un oras viu prin culori, oameni si dezordinea de pe strazi – alta decat a noastra.

Multa lume lauda Viena sau oraselele nemtesti unde totul este pus la punct pana la ultimul detaliu. Pentru control-freaks sunt orasele din top ten, nu insa si pentru mine. Un oras cu blocuri aliniate ca la apel si strazi pe care maturi nevazute anihileaza cea mai mica urma de praf capata, in viziunea mea, valente glaciale.

Oamenii sunt sobri, mediul devine aproape septic.

Parisul este total opusul. Ajuns acolo nu trebuie sa faci nici un efort ca sa te simti ca acasa. Chelnerii sunt prietenosi, magazinele labirintice din cartierul latin te invita sa te pierzi in ele ore in sir, si pietele volante iti pun in brate arome din coloniile de peste ocean.

Te poti pierde ore in sir prin MontMartre, poti face o plimbare cu Bateau Mouche sau poti citi tolanit pe peluza din spatele Tour Eiffel.

Odata ajuns acolo, Romania pare atat de departe incat chiar nu iti mai pasa de schimbarile de guverne, crize politice sau cum s-a mai hahait Traian Basescu la vederea unui taur ce-i purta numele. Taur sa fi fost sau era castrat ? 😛 anyways.

Din moment ce angajatii RFI Romania nu pot participa la concurs, fac apel la voi, care mai doreste, care mai pofteste sa se destinda putin la Paris. Cu iubita, cu iubitul, cu catelul, cu bunica. Intrati in concurs si cautati cuvintele cheie sau ascultati-le pe 93.5 fm si va imbarcam in primul avion spre Franta.

Reclame

2 Responses to “Dam week-end prelungit la Paris !”

  1. ciprian Says:

    io, daca castig, hm, deja, am voie sa particip??
    asa deci revenind, daca castig, pot sa am banii sejurului? 😛


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: