State de Romania

Septembrie 8, 2009


Se ia un Iphone , la moda atat in State cat si loco. Si aici si acolo e folosit cu succes in conversatii telefonice, navigare pe internet, jocuri (mmm, ce jocuri ) si social media. Totul pana la aplicatii.

Un search pe site-ul romanesc de Itunes nu iti aduce rezultatele pe care le obtii pe celelalte variante ale site-ului.

Oferta se face in functie de target. O analiza superficiala la rafturile din Berceni – Tineretului arata ca in primul cartier primeaza  produse este cea low-cost. Mai putina Coca Cola, mai multa Cola made in Romania, alcoolul se limiteaza la Vodca Saniuta si in ceea ce priveste produsele de igiena persoanala inlocuitoarea de Always la discretie dar nici urma de OB-uri. In plus, pentru a le face si mai inaccesibile decat sunt, produsele de calitate au preturi mai ridicate  decat in Tineretului.

Asa e si cu aplicatiile de pe Iphone. Citesc aici ca in New York mai multi cercetatorii le-au cerut locuitorilor sa ii ajute sa localizeze greierii din oras cu ajutorul Iphone-ului. Simplu inregistrezi greierele cum isi canta traiul boem si trimiti mail cu sunetul si locul in care l-ai descoperit.

In Romania aplicatiile de pe Iphone ma ajuta sa anihilez tantarii prin undele transmise si imi promite ca ma scapa de haita de caini care insista in dorinta lor de a-si infige coltii in gamba mea.

Daca ma uit la piramida lui Maslow imi dau seama ca oferta e in functie de nevoile societatii in cauza. Si cum iarna nu-i ca vara, Romania clar nu-i America.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: