Tips and tricks ca sa invingi canicula

Iulie 24, 2009


Si peretii apartamentului mai au putin pana isi deschida porii fortati de aburul acumulat sub coaja de vopsea ?

Stiu ca sunteti multi ca mine. Vara de vara, trei luni la rand suferim  in saracia noastra privati de aerul conditionat care-si revarsa aerul filtrat prin freon in alte case, numai in a noastra nu.

Goana pentru medii mai racoroase incepe din secunda in care fac primul pas pe usa biroului. Impactul e nimicitor. Diferenta de temperatura ma loveste ca un val din toate partile si nu stiu unde sa ma refugiez. Inapoi nu m-as intoarce asa ca inot prin valurile de caldura pana acasa. Locuinta cu pereti incalziti are insa valente de sauna si nu o pot folosi decat ca termen de comparatie pentru temperatura de afara, care evident e mai mica.

Si uite asa incepe lupta cu temperaturile. Cu tamplele pline de sudoare am facut un ultim efort si am incropit o lista cu tips and tricks in lupta cu caldura :

1. in momentul in care temperatura pe balcon e mai mica decat cea dintre cei 4 pereti iesi repede din casa. Inainte de asta pregateste-ti un rucsac in care indesi urmatoarele : costum de baie, prosop, cardul, inca niste bani cash.

2. indreapta-te spre cel mai apropiat mall si petreci cat mai mult timp liber prin magazine. daca vrei sa iti petreci toata ziua recomand sa incepi cu o vizita la diverta, citit pe canapea vreo o ora, mers prin magazine  si nu rata o vizita la starbucks pentru cel mai racoritor frappucino. Mmmm. Ziua racoroasa se incheie perfect cu un film, eventual unul de 3 ore, nu foarte galagios ca sa poti sa tragi si un pui de somn fara sa fii acoperit de patura electrica ce pluteste constant peste pat.

3. Noaptea, cand esti deja odihnit dupa somnul din sala de cinema indreapta-ti pasii catre unul din bazinele deschise non-stop. Doar in scopul asta ai carat dupa tine rucsacul. Pune-ti costumul de baie si intra la balaceala, e drept nu vei avea prea mult loc sa epatezi cu aptitudinile tale de innotator, dar macar te racoresti. In plus poti sa socializezi, bazinele pe timp de vara sunt la fel de ofertante ca si cluburile, ba mai mult poti sa vezi din prima ce alegi 😀

4 in cazul in care nu decizi sa aplici nici macar una din variantele de mai sus, nu iti ramane decat sa zaci in pat cu draperiile trase si batiste ude la incheieturi. Se zice ca ajuta.

Anunțuri

2 Responses to “Tips and tricks ca sa invingi canicula”

  1. Ame Says:

    Este recomandabil ca in zilele toride sa ne racorim cu un ceai fierbinte. Poţi sa o treci ca recomandarea a V-a.

  2. pietricel Says:

    the more the better 🙂 Mersi, Ame. Cine mai cunoaste trucuri pentru a scapa de canicula ? Ajungem la punctul 7 ? hai ca puteti


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: