Intoleranta la tabloide

Iulie 10, 2009


Ai prefera sa ai vecin un rrom sau un gay ? Intrebare grea pentru romani, care se definesc tot mai puternic ca fiind intoleranti.

Intrebarea asta ii pune la colt.Raspunsurile insa variaza in functie de context. Aceeasi oameni despre care stiam sigur ca au atitudini rasiste si homofobe in fata microfonului erau mari sustinatori ai tolerantei. Off the record insa comentariile erau acide.

Ipocrizie pe care nu o inteleg. Sustineti ideile pana la capat, nu poza in postura de tolerant pentru a epata. Pentru ca odata data arama pe fata, ai pus-o, mancati-as!

La capitolul intoleranta stam strong, de parca l-am avea toti  pe Zelea tatuat pe piept. sau cel putin 75 la suta din noi, care intoarcem capul si scuipam in san doar la ideea unui cuplu format din persoane de acelasi sex.

E stiut ca masele sunt manipulate de media, si cand mai si citesti in  Libertatea ,  ca Firească e acea relaţie erotică în care există atracţie sexuală pentru o persoană de sex opus. crezi din ce in ce mai puternic ca e asa.

Asta o scrie un psiholog ca raspuns la o intrebare. Din cate stiam eu terapia ar trebuie sa te ghideze sa ajungi la un comfort emotional nu sa te puna la zid. In tara orbilor, chiorul e imparat.

Anunțuri

One Response to “Intoleranta la tabloide”

  1. nexus Says:

    Ca idee: sunt tigani, nu rromi. „Rromii” au aparut pentru ca un grup de lingai de la MAE au creat o „identitate tiganeasca” la „recomandarea UE”. Initial vorbeau „romanel”, dar s-au prins ca suna penibil si a devenit „romanes”. Acesta fiind motivul pentru care acum in UE se uita multi stramb la romani (greu de facut diferenta intre R si RR, intre romanesc si romanes…).
    Si ca sa raspund la intrebare: sa nu fie tigan – ca sa scada sansele de a fi infractor trecut, actual si/sau viitor.
    Orientarea sexuala nu prea stiu sa ii afecteze pe altii…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: